KattCupen 2  SMK Kungsör

 

uppdaterat: 2017-11-24 11:33

 

Ja nu é det andra deltävlingen av Kattcupen 2017-18 De é 15 året i rad nu. Vi kommer att köra dessa 6 del/ tävlingar. Vi kommer att köra 6 st i Kungsör. Det underlättar för oss som arrangörer då har vi järn koll på banan under höst/vinter å vår. Så behöver ej funktionärerna "ränna" land å rike kring. De som gör tävlingar vet hur svårt det är med funktionärer, sanna mina ord är det inte lättare under vintern. El verk går att bruka under kalla nätter, om du tankar med ”tyst bensin”. Visa hänsyn till grannar. Nu försöker vi att göra en ansträngning att anmäla och bet på Svemo TA. Det går givetvis oxå att anmäla och bet på plats men försök att undvika det.  Bet med Swish är ok på tele nr: 070552 71 71 Välkomna till det femtonde året med KattCupen.

 

NYTT  FRÅN ÅR 2017-18 att klasserna 85 G kommer samtliga flickor att sär räknas från övriga 85 G pojkar. Så 85 G kommer att bli en egen klass i total sammanräkningen.. ALLA som åker ROOKIE får pris efter var tävling resten se Kattens sida....

 

Det kommer att vara schema rullande från Rookie / 50 G till U17 på tävlingsdagen. Så anmälan mitt på dagen utgår ALLA anmäler sig på morgonen mellan 07.00-08.30 eller på fredags kväll mellan 19.00-21.00.

Måndag den 20 nov kl: 21:13.
I går söndag var vi på banan å slätade lite. Starten och den nedre delen av banan är ej frusen ännu. Övre delen är hår och frusen. Kommer under morgondagen att fortsätta med slätningen av fortsättningen av banan. Den kommer inte att bli helt klar under morgondagen så fortsättning följer. I morgon ska det åter bli kallgrader så under torsdagen ska det bli varmare enligt vädergudarna på yr nor. https://www.yr.no/sted/Sverige/V%C3%A4stmanland/Kungs%C3%B6r/langtidsvarsel.html  . Vi kommer sannolikt att uppleva en solig och fin lördag. Om man kollar SMHI så är det likt yr nor https://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/ortsprognoser/q/Lenmora/Kungs%C3%B6r/2696606#tab=0,chart=1 . Som alla vet så kan de spå olika väder . Det är lite för kallt under nätterna ännu för att uppe på berget mot skogen ska tina upp. Nu är det - 2 grader och mulet. tar nya kort å lägger ut på FB under morgondagens slätning. Alla får ha dubbdäck på sin hoj, så det är inga problem med det. Från den 1 nov till den 31 mars enligt SR om inget annat står i arrangörens TR. Vi har ej gjort ännu något tillägg i TR om dubbdäcken. El verk kan alla använda nattetid och under lördagen. Vi har ingen el att tillgå till de som vill ha. Syns i morgon.

Tisdag den 21 nov kl: 22:43
Under dagen har vi fortsatt med att iordningställa banan inför tävlingen. Det finns mycket att göra tack vare att vi har öppet var lördag för träning. Uppe mot skogen finns det tjäle som är c.a 5 cm och på platten är det mycket mindre vissa partier som är slätade är det ingen tjäle alls. Tack vare att det har varit sån blöt höst finns det mycket vatten i banan som tjälen kommer åt nu. Det partier som är torra finns ingen tjäle alls. Nu har de lovar mildare väder och det märks redan ute. Nu är det - 1 grader och blåser sydliga vindar. Får se om vi slipper den snö som är lovad. Vi fortsätter i morgon med banan och ny info kommer under morgon dagen. Finns många kort på banan på FB. ha en fortsatt trevlig kväll så ser vi i morgon...

Onsdag den 22 nov. kl: 22:14.
Dagen har bestått av att sladda banan och dikat så att vattnet försvinner från banan. Det kom lite fjun snö under dagen men frem mot kvällen vart det mildare och började regna. Tranemo MC Tjänst kommer till Katt Cupen på lördag . Där kan man fynda för jul klappar till samtliga åldrar. Han har allt utom däck till er hoj. Vi har c:a 3 timmar kvar att återställa banan och det tar vi under morgondagen. Lite TV vart det under kvällen . Ha en fortsatt underbar kväll där ute.

Torsdag den 23 kl: 08:00
Nu var vädret slagit om som de lovat. Ingen snö men regn under sen kväll och natten. Ute nu är det 7 grader plus och mulet samt sydliga vindar. Vet att det har kommit snö rikligt på många platser men just här är det bart. Ska till banan och fixa resten kommer som vanligt att lägga ut foton på FB. Ha en bra dag så återkommer jag under kvällen med en information om status på Stenstorps banan.  kl: 21:00 ja nu är banan klar för race. Mycket milt är det nu 8 gr plus och ingen nederbörd. Nästan hela banan är mjuk utom partiet på berget är det hårt 5 cm ner. Vädrets makter är med oss på lördag ingen nederbörd och växlande sol och plus grader. Om min grabb Oskar skulle åka eller någon av mina 6 barn barn så skulle ja ha dubb fram. Anmälan kommer in mer och mer. Ha en trevlig kväll ALLA....

Fredag den 24 nov. kl:11:29
Vädrets makter är med oss. Nu är det 7 grader plus och lite halv molnigt samt sydlig måttlig vind. Under natten her det varit många grader plus och ingen nederbörd att tala om. Vi åker till banan runt 14.00 och förbereder för morgondagen. Alla vet att Rookie anmälan på plats och går att anmäla i kväll mellan 19-21 samt i morgon bitti 07,00-08,30. Det kan tänkas att vissa partier är mera blöta än andra men banan är helt ok för en november tävling i Katt Cupen...Välkomna till Kungsör.