KattCupen 3  SMK Kungsör

 

uppdaterat: 2018-01-26 08:32

 

Ja nu é det tredje deltävlingen av Kattcupen 2017-18 De é 15 året i rad nu. Vi kommer att köra dessa 6 del/ tävlingar. Vi kommer att köra 6 st i Kungsör. Det underlättar för oss som arrangörer då har vi järn koll på banan under höst/vinter å vår. Så behöver ej funktionärerna "ränna" land å rike kring. De som gör tävlingar vet hur svårt det är med funktionärer, sanna mina ord är det inte lättare under vintern. El verk går att bruka under kalla nätter, om du tankar med ”tyst bensin”. Visa hänsyn till grannar. Nu försöker vi att göra en ansträngning att anmäla och bet på Svemo TA. Det går givetvis oxå att anmäla och bet på plats men försök att undvika det.  Bet med Swish är ok på tele nr: 070 552 71 71 Välkomna till det femtonde året med KattCupen.

 

NYTT  FRÅN ÅR 2017-18 att klasserna 85 G kommer samtliga flickor att sär räknas från övriga 85 G pojkar. Så 85 G kommer att bli en egen klass i total sammanräkningen.. ALLA som åker ROOKIE får pris efter var tävling resten se Kattens sida....

 

Det kommer att vara schema rullande från Rookie / 50 G till U17 13-17/MX2U 15-17 på tävlingsdagen. Så anmälan mitt på dagen utgår ALLA anmäler sig på morgonen mellan 07.00-08.30 eller på fredags kväll mellan 19.00-21.00.

Måndag den 22 jan kl: 20:13.
Under måndagen har vi tagit bort snän från banan. Hela banan är slät och frusen. Behöver ej på peka att du måste ha dubb.  I morgon ska det åter bli kallgrader så under torsdagen ska det bli varmare enligt vädergudarna på yr nor. https://www.yr.no/sted/Sverige/V%C3%A4stmanland/Kungs%C3%B6r/langtidsvarsel.html  . Vi kommer sannolikt att uppleva en solig samt mild och fin lördag. Om man kollar SMHI så är det likt yr nor https://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/ortsprognoser/q/Lenmora/Kungs%C3%B6r/2696606#tab=0,chart=1 . Som alla vet så kan de spå olika väder . Det är kallt på nätterna nu är det - 8 grader. El verk kan alla använda nattetid och under lördagen. Vi har ingen el att tillgå till de som vill ha. Syns i morgon.

Tisdag den 23 nov kl: 22:23
Under dagen har vi fortsatt med att iordningställa banan inför tävlingen. Nu är hela banan och starten fri från snö och hoppas nu att det inte blir någon nederbörd. Vi har plogar utanför depån om någon vill stå utanför det brukar vara fullt där. Vi kommer att tillämpa flaggstart under Katt Cupen nu på lördag. Information så att alla vet i förväg. Så slipper alla att slira med sina dubb på betongplattan. Om det blir tjuvstart kommer en rödflagga att visas på mål platå. Vi har tillämpa flaggstart och det har inte tjuvstartat många åren genom åren.  Vi ses i morgon.

Onsdag den 24 nov. kl: 09:30
Under natten har det kommit lite fjun snö. Klass ett varningen som vädret hade lovar uteblev. Det var bra för det är inget kul att ploga banan en gång till. Nu har det blivit mildare och ute nu är det 5 grader varmt. Banan är mycket bra med många decimeter tjäle. Det kommer säkert att bli en behaglig tävling vädermässigt i Kungsör på lördag. Anmälningarna droppar in mer och mer. I nov hade vi ljudmätning på Katt Cupen och det visade positivt resultat med 4 decibel marginal till högsta värdet.  SMK kommer nu att söka nya verksamhets tider vid länsstyrelsen i Västerås. tack alla som hade bra stoppade ljuddämpare under nov tävlingen. Nu till arbetet åter så ses vi. 
 

Torsdag den 25 kl: 18:18
Dagen har bestått av blås å bara blåst och många plus grader. Vi har inte varit vid banan i dag kommer att vara där vid en 13 tiden i morgon. Då ska vi fota och lägga upp på FB så att alla vet hur fin banan är. Finns det pölar kommer vi att dränera bort de eller flytta de med skopa. Under natten fredag - lördag kommer det att bli minusgrader och det blir lysande. Nu är det + 4 grader ut och vinden håller på att mojna. Vi ses i morgon / Sören
 

Fredag den 26 nov. kl: 08:30
Växlande molnighet under natten med ett par minus garder. Nu är det vindstilla med 3 gr plus. Kommer att vara vid banan runt kl 13-14 och då meddelar jag på FB med foton och information om banans skick. Kommer att bli mycket folk på denna tävling och bara så att alla vet så kommer vi att starta med flagga så slipper alla att slira med sina dubbdäck på startplattan som är av betong. Vi ses senare. Mvh Sören....