KattCupen 2  SMK Kungsör

uppdaterat: 2018-11-23 22:20

 

Ja nu é det dags att börja med Kattcupen 2018-19 De é 16 året i rad nu. Vi kommer att köra dessa 6 del/ tävlingar. Vi kommer att köra 6 st i Kungsör. Det underlättar för oss som arrangörer då har vi järn koll på banan under höst/vinter å vår. Så behöver ej funktionärerna "ränna" land å rike kring. De som gör tävlingar vet hur svårt det är med funktionärer, sanna mina ord är det inte lättare under vintern. El verk går att bruka under kalla nätter, om du tankar med ”tyst bensin”. Visa hänsyn till grannar. Nu försöker vi att göra en ansträngning att anmäla och bet på Svemo TA. Det går givetvis oxå att anmäla och bet på plats men försök att undvika det.  Bet med Swish är ok på tele nr: 070 552 71 71  Välkomna till det sextionde året med KattCupen.

 

NYTT  FRÅN ÅR 2018-19 att klassen Open tillkommer. Det måste vara tio st betalda innan tävlingsdagen, annars utgår klassen

 

Det kommer att vara schema rullande från 50 G till Open på tävlingsdagen. Så anmälan mitt på dagen utgår ALLA anmäler sig på morgonen mellan 07.00-08.30 eller på fredags kväll mellan 19.00-21.00.

 

Måndag 19 nov. kl: 18:47

Vädrets makter är med oss. Nu blir det lite kallare på nätterna. Kolla YR No:  https://www.yr.no/sted/Sverige/V%C3%A4stmanland/Kungs%C3%B6r/langtidsvarsel.html  . Vi har börjar att iordningställa banan under måndagen. I lördags var det över 100 st förare som tränade på banan. Det är glädjande för oss alla som sliter med den. Vi kommer under hela vecka att ha koll på banan och dens åkbarhet med sommar däck. Det är nya regler NU och nästa år-19. FÅR EJ BLANDA SOMMAR OCH DUBBDÄCK!!!. SÅ vi har beslutat att det blir SOMMAR DÄCK... Visar det sig att det é lite hårt på lördag morgon kommer vi först att harva för 50G så de kommer i väg på träning. Under träningen för 50G så harvar vi resten av banan. Vi kommer att fixa till banan så att vi kan köra ett roligt och säker KattCup nu i nov. Vad det gäller OPEN klassen MÅSTE det va 10 st betalda innan tävlingsdagen. OM inte så stryker vi det å det kommer ALDRIG att återkomma i KattCupen... Nu i dag är det 10 st anmälda å 6 betalda. Så é läget just NU..  Välkomna till OSS!!!

 

Tisdag den 20 nov. kl: 21:58

Under natten var det mulet å runt nollan. Banan i morse var inte alls frusen . Doris och traktor Mia fixar till banan å hoppen. De ska fortsätta i morgon. Nu är det 1 gr + och mulet samt vindstilla. Ser ut att det blir många förare denna gång oxå på KattCupen det är glädjande. Nu lite pappersarbete så ses vi i morgon. Ha det så bra där ut!!!.

 

Onsdag den 21 nov kl:18:43

Traktor Mia å Doris har fixat banan så den är klar NU!!. Finns inga vattenpölar eller några vattensamlingar på hela banan. I natt har det varit kring nolla å i morse kröp temperaturen ner mot -2 gr å det kom lite fjun snö.

Finns inga tendenser till någon som helst hårdheter på banan av typ tjäle. Dagen på banan var molnigt, solsken, snö och dugg regn. Banan är hur fin som helst som en sen höst banan med fuktig sand. Kommer säkert att bli en helt kanon dag för KattCupen i Kungsör på lördag. Ha det så bra där ute så länge så ses vi i morgon.

 

Torsdag den 22 nov kl: 19:41

Dagen har det varit mycket mulet och runt 2-3 grader +. Ingen vind att tala om, Nu är det -1 gr ute och vindstilla och mulet. Ingen nederbörd har kommit varken regn eller snö. Banan är ok å inga hård heter. Detta blir bara bättre å på lördag sol. Syns i morgon. Ha en fin kväll.

 

Fredag den 23 nov 22:20

Har varit vid banan under eftermiddagen. Banan har en hårdhet på ytan men är inget halt, Det är packad sand å inget snö eller frost på den. Starten är som vanligt  mjuk och kommer att starta med grindstart. De som vill parkera utanför grinden är ok. Det har packats med lastmaskinen och är mycket hård nu, så slipper du fastna. Välkomna till KattCupen i Kungsör...