KattCupen 2  27 nov 2021  SMK Kungsör

uppdaterat: 2021-11-25 16:23

 

Ja nu rullar  KattCupen 2020-21 De é 19 året i rad nu. Vi kommer att köra dessa 6 del/ tävlingar. Vi kommer att köra 6st i Kungsör. Det underlättar för oss som arrangörer då har vi järn koll på banan under höst/vinter å vår. Så behöver ej funktionärerna "ränna" land å rike kring. De som gör tävlingar vet hur svårt det är med funktionärer, sanna mina ord är det inte lättare under vintern. El verk går att bruka under kalla nätter, om du tankar med ”tyst bensin”. Visa hänsyn till grannar. Nu försöker vi att göra en ansträngning att anmäla och bet på Svemo TA. Det går givetvis oxå att anmäla och bet på plats men försök att undvika det.  Bet med Swish är ok på tele nr: 070 552 71 71  Välkomna till det nittonde året med KattCupen även kallad KC.

 

 

 Det kommer att vara schema rullande från 50 G till MX2U17 på tävlingsdagen. Anmälan gör man innan man går in till vänt zonen till var träning. 50GH börjar med anmälan 08:50. Var där i tid Tack!  

 

Vädret för veckan över Kungsör på YR no.  https://www.yr.no/nb/v%C3%A6rvarsel/daglig-tabell/2-2698681/Sverige/V%C3%A4stmanland/Kungs%C3%B6rs%20kommun/Kungs%C3%B6r

 

Måndag den 22 nov kl: 08.17

Vädrets makter är med oss. Solen skiner från klarblå himmel. kallt under natten runt - 5 grader. Men det ser ut nu att det blir kallare framåt helgen, men det är vad prognosen visar nu. I lördags var det ett stort antal förare som tränade på Kungsör det var 78 st inskrivna. Vi inväntar lite mildare väder så ska vi börja med banan. Under gårdagen har vi lagt ner en ny transponder slinga åter. Fick gräva upp röret som slingan var i. Nu är det helt och ska funka bättre än första KC. Som alla såg på Race Monitor var det lite konstiga varvtider. Under gårdagen så började vi att harva banan oxå. När det va 78 st som tränade i lördags, så blir det  många stalp och hålor i banan som måste åtgärdas. Vi kommer att uppdatera denna sida dag för dag inför kommande tävling på lördag. Kommer foton på FB under veckan också.    Ha en bra dag så hös vi!!!

 

Tisdag den 23 nov kl: 12:30
Natten har varit betydligt mildare än i går. Nu är det + 3 grader ute men växlande molnighet. Vi håller på vid banan å harvar så gott det går. Vädret växlar hit och dit. Vi kommer att sända mail oxå till alla anmälda om info.

Nu åter till arbetet för dagen så ses vi under morgondagen. Mvh Sören Östlund.

 

Onsdag den 24 nov kl: 05:55

God morgon Sverige. På väg till Kungsör. Fortsätter med banan under dagen nu. Vi får hoppas på att det inte är för hårt i backen då blir det jobbigt för maskinerna. Lördagens träning sitter sina spår på banan. Men vi kämpar på att fixa till den och får se hur bra det blir. Återkommer till er senast torsdag kl 16:00 vilket underlag som kommer att bli till lördagen. Alla fick mail i går kväll om information av däck mm mm. Nu till att tanka några 100 liter diesel sen till Stenstorps banan för dagens äventyr och jobb. ha det så bra där ute å va rädda om varann. Kul med så många anmälda i många klasser. Se nu till oxå att bet anmälnings avgiften så arrangören kan planera för dagen. Som alla vet så kryper mörkret på alltför tidigt på dagen så denna tävling som vanligt i nov måste funka till 100 % på allt !!! Mvh Sören Östlund....

 

Onsdag den 24 nov kl: 18:36. Mail till ALLA anmälda...

Hej ALLA KC anmälda.
Under dagen har vi försökt att få till banan. Vi lånade en nyare Hjullastare en L 70 för att göra ordning banan.
Bitvis ser det bra ut men tjälen har gått ner 10 cm mellan flaggport 3 till 6. Det är bergspartiet. Vi rår ej på dessa djupa spår.
Vi kan täcka dessa med sand  men spåren finns kvar i alla fall. Lös sand i hårda spår vill vi ej ha. Föraren kan göra sig riktig illa i djupa hårda spår.
Sanden blir som hårda små sten när det är tjäle och hjullastaren spräcker tjälen. Sen fick vi oxå problem med den lånade hjullastaren. Det går bra nu!!!
Vi har beslutat att DET BLIR INGEN TÄVLING PÅ LÖRDAG.
Samtliga som har bet kommer vi att flytta till jan tävlingen.
Sänder med kort så alla förstår vad vi menar.
Tävling under vintern kan slå väl ut å gå åt pipan i bland. 
Vi hoppas att alla har förståelse för vårt beslut och vad gäller säkerheten för föraren.
Mvh Sören Östlund...