KattCupen 3  26 feb 2022  SMK Kungsör

uppdaterat: 2022-02-25 19:45

 

Ja nu rullar  KattCupen 2021-22 De é 19 året i rad nu. Vi kommer att köra dessa 5 del/ tävlingar. Vi kommer att köra 5st i Kungsör. Det underlättar för oss som arrangörer då har vi järn koll på banan under höst/vinter å vår. Så behöver ej funktionärerna "ränna" land å rike kring. De som gör tävlingar vet hur svårt det är med funktionärer, sanna mina ord är det inte lättare under vintern. El verk går att bruka under kalla nätter, om du tankar med ”tyst bensin”. Visa hänsyn till grannar. Nu försöker vi att göra en ansträngning att anmäla och bet på Svemo TA. Bet med Swish är ok på tele nr: 070 552 71 71 så blir det reggat på TA.

Välkomna till det nittonde året med KattCupen även kallad KC.

 

 

 Det kommer att vara schema rullande från 50 G till MX2U17 på tävlingsdagen. Anmälan gör man innan man går in till vänt zonen till var träning. 50GH börjar med anmälan 08:50. Var där i tid Tack!  

 

Vädret för veckan över Kungsör på YR no.  https://www.yr.no/nb/v%C3%A6rvarsel/daglig-tabell/2-2698681/Sverige/V%C3%A4stmanland/Kungs%C3%B6rs%20kommun/Kungs%C3%B6r

MX Fan.
Har fått många frågor om 85 U Rookie. Nu när det har blivit svårare med dispens av 85GH att vara kvar ett åt till i GH har förbundet skapat denna klass.
Tanken är att de som är födda 2010 och är första året i 85 U ska de ha möjligheter att åka 85 U Rookie.
I USM finns det denna klass och det har varit uppskattad av många.
Givetvis åker de i samma klass och sär räknas. Då får föraren en inkörsport till 85 U och se att det går inte så fort och inte så stressigt i denna klass som de trodde.
Nackdelen med 85 U Rookie att föräldrarna ej får hjälpa till. Visst går det fort i 85 U men det är de "tio främsta". det är lika i 85 GH, finns en del som har mycket hög fart.
Många tävlingar blir det kval och A och B finaler samma som i 85 GH. Då sidas föraren till rätta finaler och givetvis går det saktare i B än A finalerna.
Ta en fundering om detta det är 11 st nu i 85 U som är födda 2010.  Valet är ert vi som arrangör informerar er enbart om denna möjlighet.
Förr fanns det en klass som hette 85 Debutant och va mycket uppskattad första året som 85 U. De var så många så de åkte egna heat. Kan bli av detta lika bra.

Måndag 21 feb kl: 18.14
Under natten har det kommit lite snö samt under dagen har det snöat till och från. Runt nollan hela dagen. Nu är det nollan ute och blåser ut av bara attan. Ska kommer mer snö säger de men det återstår att se. Lördagens träning gick i strålande sol och med en vintrig banna. Redan nu vill jag säga till alla att det blir dubb till helgen. partiet på berget är det hårt och vintrigt. Sen den snö som har fallit är hela banan vit. Under onsdagen ska vi ploga av banan från alla snö. Ha en fortsatt trevlig kväll så hör vi i morgon...

Tisdag 22 feb kl: 10:45
Natten har varit kallt runt 4-5 grader minus. Nu skiner solen från klar blå himmel och är på nollan. De där uppe lovar inte mera snö under veckan så det ser lovande ut för lördagen. De är otroligt svårt att göra cross tävlingar under denna period av året. Men under de 19 år som KC har kört har vi lyckats att genomföra de flesta deltävlingar. De har varit lite si å så under 2020-21 men det har varit detta virus som har spökat. Det är inte över ännu så vi måste iakttaga försiktighet som vi har gjort tidigare. Kommer att lägga ut foton på FB i morgon så att alla kan se statusen på banan. Vill säga att det är inga större förändringar än tävlingen i jan. Ha en fortsatt bra dag.

Onsdag 23 feb kl: 22:20
Natten har det varit en del minus grader. Under dagen har det varit mulet och i bland sol. Har legat kring + 5 grader. Vi har börjat att ploga av banan det är c:a 2 decimeter med snö. Största tiden går åt till starten och depån. Svårt att få bort snön så det blir snö högar i depån. Nu är det 3 grader + och en sydlig vind. Fortsätter i morgon med plogning av snö på banan. Banan är helt slät och frusen i stor sett hela banan.  Ha en fortsatt bra kväll så ses vi i morgon.

Torsdag 24 feb kl: 18:35
Nu är banan av plogad från snö samt depån. Vädret under lördagen ska bli strålande sol men kallt på nätterna. I natt var det enstaka - grader och ute nu är det + 3 grader. De lovade många - grader under natten. Anmälningarna strömmar in ännu och det som är glädjande är att många Girl i 85 GH är anmälda. En del av anmälningar har inkommit p.g.a av sjuka barn. Hoppas allt är bra där ute å så ses vi i morgon med nya rapporter. Nytt schema ligger under kvällen på race Monitor samt mail till alla anmälda.

Fredag 25 feb kl: 19:45
har varit på banan och förberett inför morgondagen. Nu är banan lite mjuk 5 cm men under natten kommer det att frysa på. Nu är det -1 grader så banan kommer att vara bra i morgon. Inga spår men mellan flaggport 3 till 7 är det mycket vinter kvar. Rest är sand med snöplogar kanter.  Nu till papper arbete. Se nu till att transpondrarna är laddade så ses vi i morgon.