KattCupen 4  26 mars 2022  SMK Kungsör

uppdaterat: 2022-03-25 09:30

 

Ja nu rullar  KattCupen 2021-22 De é 19 året i rad nu. Vi kommer att köra dessa 5 del/ tävlingar. Vi kommer att köra 5st i Kungsör. Det underlättar för oss som arrangörer då har vi järn koll på banan under höst/vinter å vår. Så behöver ej funktionärerna "ränna" land å rike kring. De som gör tävlingar vet hur svårt det är med funktionärer, sanna mina ord är det inte lättare under vintern. El verk går att bruka under kalla nätter, om du tankar med ”tyst bensin”. Visa hänsyn till grannar. Nu försöker vi att göra en ansträngning att anmäla och bet på Svemo TA. Bet med Swish är ok på tele nr: 070 552 71 71 så blir det reggat på TA.

Välkomna till det nittonde året med KattCupen även kallad KC.

 

 

 Det kommer att vara schema rullande från 50 G till MX2U17 på tävlingsdagen. Anmälan gör man innan man går in till vänt zonen till var träning. 50GH börjar med anmälan 08:50. Var där i tid Tack!  

 

Vädret för veckan över Kungsör på YR no.  https://www.yr.no/nb/v%C3%A6rvarsel/daglig-tabell/2-2698681/Sverige/V%C3%A4stmanland/Kungs%C3%B6rs%20kommun/Kungs%C3%B6r

MX Fan.
Har fått många frågor om 85 U Rookie. Nu när det har blivit svårare med dispens av 85GH att vara kvar ett åt till i GH har förbundet skapat denna klass.
Tanken är att de som är födda 2010 och är första året i 85 U ska de ha möjligheter att åka 85 U Rookie.
I USM finns det denna klass och det har varit uppskattad av många.
Givetvis åker de i samma klass och sär räknas. Då får föraren en inkörsport till 85 U och se att det går inte så fort och inte så stressigt i denna klass som de trodde.
Nackdelen med 85 U Rookie att föräldrarna ej får hjälpa till. Visst går det fort i 85 U men det är de "tio främsta". det är lika i 85 GH, finns en del som har mycket hög fart.
Många tävlingar blir det kval och A och B finaler samma som i 85 GH. Då sidas föraren till rätta finaler och givetvis går det saktare i B än A finalerna.
Ta en fundering om detta det är 11 st nu i 85 U som är födda 2010.  Valet är ert vi som arrangör informerar er enbart om denna möjlighet.
Förr fanns det en klass som hette 85 Debutant och va mycket uppskattad första året som 85 U. De var så många så de åkte egna heat. Kan bli av detta lika bra.

Måndag 21 mars kl: 22.14

Natten har det varit en del minus grader. Under Dagen har det varit stråland sol och sunt 15 gr varmt. Vi ska försöka så gott det gåt att det blir sommar däck på KC 4 .
Kommer att tallriks harva banan under veckan och hoppas att vi får en yta av 15-20 cm lös yta. Under natten torsdag till fredag kommer det att vara många plus grader.
Under Torsdag eftermiddag kommer att mail till samtliga anmälda hur detta har funkat samt om däck val. Nu är det - 2 gr. Ha en fortsatt trevlig kväll!!!

Tisdag 22 mars kl: 08:26
Under natten har det varit ett par grader kallt. Nu skiner solen från en klar blå himmel. Temperaturen har kommit redan på plus sidan. Under dagen håller vi på med banan
samt vi lägger ut lite foton på FB för information till er. Det är synd att det är kallt under nätterna det biter inte mycket på de hårda partierna ännu. En del av banan ligger
på skugg sidan å där tar det tid  Ha en bra dag å vi återkommer i kväll. 22:20 vi har varit vid banan hela dagen. Ser faktiskt bättre ut än vad vi trodde. På berget som alltid
är blött och frusit är det torrt och frystorkad sand. Inte halt men hårt. Har tagit bort is från vatten pölar. I en av pölarna var det minst 1 dm is, tur att vi tog bort det. Det ligger
på skuggsidan så det har tagit mycket lång tid innan det smälter. Bara regn och blåst hade hjälp till. Ser  lovande ut inför KC 4 nu på lördag. Starten bara sand ej hård.

Onsdag 23 mars kl: 08:18
Dagen består av att tallriks harva banan. Natten har det legat runt nollan och nu är det + 4 gr. Solen skiner från en klar blå himmel. Ser faktiskt lovande ut inför lördagen.
Åter kommer framåt kväll hur dagen flutit på med banan. Kl 20:39 Banan är helt tallriks harvad och det var helt lyckad. Det gick hårt åt mot redskapen vill jag lova.
Åker upp imorgon och slätar av banan och fyller på med sand där de stora vatten pölarna var. Dagen har bestått av sol och runt 15 gr +. Nu är det 4 gr +. 
Ha en fortsatt bra kväll, så kommer foton på FB under morgon dagen.

Torsdag 24 mars kl: 08:55
under natten har det legat på nollan. Nu är det 6 gr + och vi är på väg till banan och ska göra det sista inför tävlingen nu på lördag. Foton kommer upp på FB under dagen
så återkommer vi senare idag. Många har fått e post att det blir SOMMAR DÄCK info så alla vet.  Ha en fortsatt bra dag.
Under dagen har det varit sol å åter sol runt 12-15 gr +. Har slätar  banan och det ser mycket bra ut inför lördagen. Nu återstår hoppen som ska fixas.
Nu är det 3 gr + ute . ha en bra kväll.

Fredag 25 mars kl: 09:30
Natten har varit milt runt 3-4 gr +. Nu är det + 9 gre och växlande sol å moln. Alla ska ha sommar däck hoppas info har gått fram till alla. Schema på Race Monitor
samt finns att få på tävlings dagen. Nu till papper jobb och knyta i hopp säcken. ha en bra dag så ses vi i morgon.